Overslaan naar content

Medior Back-end Engineer

Op locatie
 • Amsterdam | Groningen, Groningen, Nederland
Engineering

De uitdaging

Your flow to success als Back-end Software Engineer

Als Back-end Software Engineer werk je in je vaste Product Squad ORX aan uiteenlopende projecten binnen een aantal domeinen. Samen met je collega-engineers breng je nieuwe features of refactors naar de finish, support je wat je oplevert en doet voorstellen voor productverbeteringen. Allemaal volgens:

👷‍♀️ You build it, 🏎 you run it, 💚 you love it.

Product Management voorziet het Squad van strategische doelen, maar vanaf daar nemen jullie het over en komen met een geweldig resultaat. Hierbij luisteren we goed en praten we met stakeholders en gebruikers. Je Squad is multidisciplinair: dit betekent dat je o.a. met zowel back-end en front-end engineers samen aan je Sprint Goals werkt. Alles wat je oplevert, wordt grondig gereviewd en uitvoerig getest door een QA Engineer. Samen met je collega's van het Back-end Chapter (Squad overstijgend) maak je duidelijke afspraken over gebruikte patterns, code style, unit testing, etc. We hebben heldere Architectural Decision Records (ADR's) die je helpen in je werk. Daarmee zorg je voor software die stabiel, snel, veilig en dus van hoge kwaliteit is. 

Jij wordt dus onderdeel van het Engineering team, deze bestaande uit vier multidisciplinaire Squads. Je werkt in sprints van twee weken en in die iteraties werk je aan grotere projecten (epics) of kleinere Product Improvements waarmee je onze klanten (ook andere devs) echt blij maakt en helpt met hun dagelijkse werkzaamheden. Iedere iteratie probeer je te leren van je successen en fouten: zo groei je als team en als individu. Samen met je Lead zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Jij & Simplicate

Jouw nieuwe collega's

Jij wordt onderdeel van Engineering team, samen met je directe Back-end collega's Jos, Niels, Sui-Yung, Duncan, Joeri, Arjen, Jelmer, Brendan en Kris. Naast deze collega's zijn er nog 19 andere Engineering collega's die het hele Engineering team compleet maken.


Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.

Zo pas jij in onze workflow

Je bent betrokken, streeft naar kwaliteit, bent authentiek, betrouwbaar en je maakt dingen niet onnodig complex. Kortom, Simplicate past bij jou. Je wilt bijdragen aan het succes van Simplicate en bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat:

 • Je ontwikkelt voornamelijk in PHP8. De business logic schrijven we zelf. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van bekende OpenSource componenten van o.a. Symfony en API Platform;
 • Je werkt graag objectgeoriënteerd en past waar nodig functionele principes toe, daarbij maak je gebruik van de juiste design patterns;
 • Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk en het schrijven van goede (unit-) tests is voor jou geen probleem, ervaring met TDD is een pré;
 • Je bent skilled in het ontwikkelen van API's en koppelen met API's van derden (OpenAPI, REST, RPC);
 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit.


Dit krijg jij ervoor terug

We waarderen en zien elkaars talent. Daarom hebben we een warme en open cultuur gecreëerd waarin jij je thuis voelt. Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie waarin je jouw creatieve talenten volop benut en ontwikkelt;

 • Werken bij een zelfstandig, non-funded softwarebedrijf. Omdat wij niet afhankelijk zijn van investeerders, hebben we de vrijheid om te groeien vanuit onze eigen overtuiging;

 • Vier locaties om flexibel te werken: twee kantoren in Groningen, één in Amsterdam, of lekker vanuit je eigen huis;

 • Dagelijks vers fruit, lunch en écht goede koffie;

 • Uitstekende pensioenregeling, wij betalen 82%;

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes;

 • De nieuwste Macbook Pro, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding;

 • Een eigen groeibudget per jaar, te besteden naar eigen inzicht;

 • Benefits naar keuze; elke maand krijg je een kleine bijdrage via Alleo.


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up. Wij zijn er voor alle zakelijke dienstverleners die streven naar meer succes. Wij helpen ze om hun volle potentieel te bereiken met onze sterke visie op bedrijfsvoering, krachtige CRM- en projectsoftware én onze dienstverlening. Simplicate is namelijk meer dan een softwarebedrijf; we zijn betrokken bij het succes van onze klanten en elkaar.

Die betrokkenheid ervaar je ook in onze cultuur. Wij zien en waarderen elkaars talent. Je krijgt een warm welkom en maakt deel uit van de open cultuur. Samenwerken is onze flow to success.

Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? Bepaal en creëer jouw eigen flow to success bij Simplicate. Bekijk alvast de sollicitatieprocedure, of solliciteer direct via de button.


Vragen? Vragen!
Neem contact op met Manon van der Velpen: vacatures@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken.