Overslaan naar content

Data Engineer

Op locatie
 • Amsterdam | Groningen, Noord-Holland, Nederland
Engineering

De uitdaging

Your flow to success als Data Engineer

Simplicate is op een missie om zakelijke dienstverleners te helpen door middel van data gegenereerd in onze CRM- en projectmanagement SaaS-oplossing. Op basis van 10 jaar verzamelde data van ondertussen bijna 25.000 gebruikers hebben we een bewezen succesformule voor bedrijven. We staan op het punt om een nieuwe fase van innovatie in te gaan en willen ons meer richten op het gebruik van deze data.


Als Data Engineer word jij verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en doorontwikkelen van deze nieuwe data-infrastructuur. Omdat we nog een relatief klein datateam hebben, schakel je soms naar de rol van Analytics Engineer om waardevolle inzichten en rapportages voor zowel Simplicate als onze klanten te bouwen. Je zult nauw samenwerken met Engineering (DevOps), Product Management en andere afdelingen om onze data-gedreven strategie te realiseren.


Voor deze nieuwe cruciale rol zoeken we iemand die het tof vindt om mee te bouwen aan de meest innovatieve afdeling van Simplicate! Dit is jouw kans om bij te dragen aan onze hernieuwde visie en klanten te helpen om de meest efficiënte flow te vinden!

Jouw nieuwe collega's
Je wordt onderdeel van de afdeling Engineering en werkt veel samen met Product Management. Specifieker: je gaat aan de slag in Product Squad 404 waar we nu een POC draaien voor een nieuwe composable data stack. In dit team zitten back-enders, front-enders, een architect, platform-engineer en QA. Daarnaast worden we tijdelijk bijgestaan door externe Analytics Engineers en onze eigen CTO.


“Het is geweldig om te zien dat Product & Engineering voor data kan zorgen waarmee Marketing populaire benchmark reports kan maken. Ik zie er naar uit dat we dit ook live in onze apps kunnen tonen!" - Daniel (CTO). Klik hier voor een voorbeeld van een van onze Bench Reports.Ondertussen telt heel Simplicate meer dan 75 toffe collega’s, verdeeld over drie kantoren in Groningen en Amsterdam. Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.

Jij & Simplicate

Jouw werk als Data Engineer

In de rol van Data Engineer krijg je veel verantwoordelijkheden. Je bent immers de pionier op dit vakgebied binnen Simplicate! Jij zal een belangrijke schakel vormen in het gehele proces om Simplicate tot een succes te maken. Je zult je voornamelijk met het volgende bezighouden:

 • Je bent met je Squad verantwoordelijk om samen met de CTO, architecten en adviseurs een nieuwe composable data stack op te bouwen met de nieuwste technologieën;

 • Met dbt en SQL (of naar jouw inzicht andere tooling) zorgen we dat data transformaties volgens schaalbare engineering principes gemaakt en beheerst kunnen worden;

 • Je helpt met het selecteren en bouwen van een datawarehouse en helpt ons kiezen tussen bijvoorbeeld DuckDB, Clickhouse, Snowflake of een AWS native oplossing;

 • Je helpt met het introduceren van een Semantic Data Layer, we experimenteren nu met GraphQL, REST en SQL API's op basis van Cube.dev;

 • Je ondersteunt de uitrol en inrichting van BI applicaties en embedded data visualisaties in onze SaaS software;

 • Onderzoeken van mogelijkheden voor geautomatiseerde adviezen op basis van verzamelde data.


Zo pas jij in onze workflow

Je bent betrokken, streeft naar kwaliteit, bent authentiek, betrouwbaar en je maakt dingen niet onnodig complex. Je wilt bijdragen aan het succes van Simplicate en bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast:

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau;

 • Heb je ervaring als data engineer, analytics engineer en/of data analist, bij voorkeur in een SaaS-omgeving;

 • Ben je gedreven en resultaatgericht;

 • Ben je creatief en denk je in oplossingen;

 • Ben je een sociale kracht: je weet je met collega's te verbinden en anderen te overtuigen van je ideeën.


Dit krijg jij ervoor terug

We waarderen en zien elkaars talent. Daarom hebben we een warme en open cultuur gecreëerd waarin jij je thuis voelt. Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie waarin je jouw creatieve talenten volop benut en ontwikkelt;

 • Werken bij een zelfstandig, non-funded softwarebedrijf. Omdat wij niet afhankelijk zijn van investeerders, hebben we de vrijheid om te groeien vanuit onze eigen overtuiging;

 • Vier locaties om flexibel te werken: twee kantoren in Groningen, één in Amsterdam, of lekker vanuit je eigen huis;

 • Dagelijks vers fruit, lunch en écht goede koffie;

 • Uitstekende pensioenregeling, wij betalen 82%;

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes;

 • De nieuwste Macbook Pro, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding;

 • Een eigen groeibudget per jaar, te besteden naar eigen inzicht;

 • Benefits naar keuze; elke maand krijg je een kleine bijdrage via Alleo.


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up. Wij zijn er voor alle zakelijke dienstverleners die streven naar meer succes. Wij helpen ze om hun volle potentieel te bereiken met onze sterke visie op bedrijfsvoering, krachtige CRM- en projectsoftware én onze dienstverlening. Simplicate is namelijk meer dan een softwarebedrijf; we zijn betrokken bij het succes van onze klanten en elkaar.

Die betrokkenheid ervaar je ook in onze cultuur. Wij zien en waarderen elkaars talent. Je krijgt een warm welkom en maakt deel uit van de open cultuur. Samenwerken is onze flow to success.

Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? Bepaal en creëer jouw eigen flow to success bij Simplicate. Bekijk alvast de sollicitatieprocedure, of solliciteer direct via de button.


Vragen? Vragen!
Neem contact op met Manon van der Velpen via vacatures@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken.