Overslaan naar content

Back-End en Data Engineer

Op locatie
 • Amsterdam | Groningen, Noord-Holland, Nederland
Engineering

De uitdaging

Your flow to success als Back-End en Data Engineer

Als Back-end en Data-Engineer vorm jij de brug tussen onze bestaande software en onze nieuwe data-infrastructuur. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair Squad, waar je samen met collega-engineers, Product Management en andere afdelingen werkt aan het realiseren van onze data-gedreven strategie.

Voor deze nieuwe cruciale rol zoeken we iemand die het tof vindt om mee te bouwen aan de meest innovatieve afdeling van Simplicate! Dit is jouw kans om bij te dragen aan onze hernieuwde visie en klanten te helpen om de meest efficiënte flow te vinden! Dit willen we doen op basis van 10 jaar verzamelde data van bijna 25.000 gebruikers, waarbij we hebben bewezen dat we een succesformule hebben voor bedrijven. Nu staan we op het punt een nieuwe fase van innovatie in te gaan en willen we ons meer richten op het gebruik van deze data.

Jouw nieuwe collega's
Je wordt onderdeel van de afdeling Engineering en werkt veel samen met Product Management. Specifieker: je gaat aan de slag in Platform Squad Perry, waar je samen met je collega's werkt aan onze infrastructuur en bijdraagt aan onze nieuwe composable data stack. In dit team zit je samen met back-enders, een architect, platform-engineers en QA.


“Het is geweldig om te zien dat Product & Engineering voor data kan zorgen waarmee Marketing populaire benchmark reports kan maken. Ik zie er naar uit dat we dit ook live in onze apps kunnen tonen!" - Daniel (CTO). Klik hier voor een voorbeeld van een van onze Bench Reports.


Ondertussen telt heel Simplicate meer dan 75 toffe collega’s, verdeeld over drie kantoren in Groningen en Amsterdam. Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.

Jij & Simplicate

Jouw werk als Back-End en Data Engineer

Bij Simplicate geloven we dat de kracht van onze software niet alleen ligt in de functionaliteit die we aanbieden. Ons doel is om bedrijven te helpen hun volle potentieel te benutten. Een belangrijke schakel daarin zijn waardevolle inzichten die wij hen kunnen bieden in hun eigen bedrijfsprocessen.

Als Medior Back-end & Data Engineer ben jij de cruciale schakel die onze back-end systemen verbindt met onze dynamische data-infrastructuur. Jouw unieke positie stelt je in staat om direct impact te maken op zowel de ontwikkeling van ons product als de waarde die we leveren aan onze klanten.

 • Bruggen Bouwen: Je werkt aan het hart van Simplicate, waar je zowel onze back-end systemen als onze data-infrastructuur verfijnd en uitbreidt. Je identificeert kansen voor het ontsluiten van data en integreert deze naadloos met onze bestaande en nieuwe features.

 • Ontwerpen en Ontwikkelen: In samenwerking met Product Squads en Data Teams, ontwerp en ontwikkel je robuuste oplossingen die ons platform versterken en onze data-ambities mogelijk maken.

 • Kwaliteit en Innovatie: Je bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces, van concept tot deployment, waarbij je zorgt voor software die stabiel, snel en veilig is. Je experimenteert met en implementeert de nieuwste technologieën en best practices.

 • Samenwerken en Groeien: Je werkt in multidisciplinaire teams, deelt kennis en leert van je collega’s. Samen streven jullie naar continue verbetering, zowel van onze producten als van persoonlijke vaardigheden.


Zo pas jij in onze workflow

Je bent betrokken, streeft naar kwaliteit, bent authentiek, betrouwbaar en je maakt dingen niet onnodig complex. Je wilt bijdragen aan het succes van Simplicate en bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast:

 • Ben je ervaren in PHP en Python. Je hebt gewerkt met bekende PHP-frameworks en weet goed je weg te vinden in de ecosystemen van beide talen;

 • Heb je kennis van SQL, verschillende database-technologieën en data-modelleringstechnieken. Ervaring met data warehousing is een pré;

 • Heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan en ben je bekend met unit testing, TDD, en het ontwikkelen van API's;

 • Ben je een sociale kracht: je weet je met collega's te verbinden en anderen te overtuigen van je ideeën.

 • Beschik je over HBO werk- en denkniveau;


Dit krijg jij ervoor terug

We waarderen en zien elkaars talent. Daarom hebben we een warme, betrokken en open cultuur gecreëerd waarin jij je thuis voelt. Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie waarin je jouw creatieve talenten volop benut en ontwikkelt

 • Werken bij een zelfstandig, non-funded softwarebedrijf in Groningen. Omdat wij niet afhankelijk zijn van investeerders, hebben we de vrijheid om te groeien vanuit onze eigen overtuiging

 • Vier locaties om flexibel te werken: twee kantoren in Groningen, één in Amsterdam, of lekker vanuit je eigen huis

 • De nieuwste Macbook Pro, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding

 • Uitstekende pensioenregeling, wij betalen 82%!

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, spelletjesavonden, feestjes en teamuitjes

 • Dagelijks vers fruit, lunch en écht goede koffie

 • Een eigen groeibudget per jaar, te besteden naar eigen inzicht

 • Benefits naar keuze; elke maand krijg je een mooie bijdrage via YourCampus


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up. Wij zijn er voor alle zakelijke dienstverleners die streven naar meer succes. Wij helpen ze om hun volle potentieel te bereiken met onze sterke visie op bedrijfsvoering, krachtige CRM- en projectsoftware én onze dienstverlening. Simplicate is namelijk meer dan een softwarebedrijf; we zijn betrokken bij het succes van onze klanten en elkaar.

Die betrokkenheid ervaar je ook in onze cultuur. Wij zien en waarderen elkaars talent. Je krijgt een warm welkom en maakt deel uit van de open cultuur. Samenwerken is onze flow to success.


Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? Bepaal en creëer jouw eigen flow to success bij Simplicate. Bekijk alvast de sollicitatieprocedure, of solliciteer direct via de button.


Vragen? Vragen!
Neem contact op met Manon van der Velpen via vacatures@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken.