Skip to content

Team Engineering

Ons Engineering team ontwikkelt, bouwt en onderhoudt onze software en systemen. Samen met team Product weten ze onze Simplicate Software telkens weer naar een hoger niveau te brengen.

Simplicate Kantoor Groningen

Het Engineering team van Simplicate is het team met de meeste medewerkers, momenteel namelijk meer dan 20(!)

We hebben teams die we Chapters noemen met collega’s die allemaal dezelfde rol hebben, bijvoorbeeld Front-end Engineer (junior, medior en senior). Deze collega’s worden aangestuurd door hun Chapter Lead (leidinggevende).

Daarnaast hebben we Squads, deze teams zijn multidisciplinair en voeren de dagelijkse bezigheden uit voor bepaalde onderdelen van onze software en technische infrastructuur. De Product Squads werken hecht samen met de afdeling Product en hebben ieder hun eigen Product Manager en hulp van Design.

Kom jij ons team versterken?

Back-end Software EngineerGroningen, Groningen, Nederland
Chapter Lead QA EngineerAmsterdam | Groningen, Noord-Holland, Nederland

 You build it,  you run it,  you love it.

Front-End Engineering (FE)

Front End Engineers bouwen de gebruikersinterface van Simplicate in de browser en de mobiele app. Ze zorgen onder andere dat een gebruiker de juiste informatie op het scherm krijgt, vlot kan navigeren en data kan invoeren. Daarbij letten ze er natuurlijk op dat het ontwerp van Product Design goed geïmplementeerd wordt, want het moet er ook goed uit zien! Deze afdeling maakt onze Flow to success echt tastbaar door een optimale gebruikerservaring.

Quality Assurance Engineering (QA)

De QA Engineers waarborgen de kwaliteit en continuïteit door het testen van nieuwe opgeleverde code en functionaliteiten voor Simplicate. Ze werken nauw samen met alle disciplines binnen Engineering, maar ook Product en Customer Service. Ze schrijven automatische tests, doen handmatige exploratory testen van onze software, rapporteren bevindingen en monitoren en valideren klant incidenten. Alles met als doel het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product.

Back-End Engineering (BE)

Back-enders programmeren de business logica van onze software en zijn verantwoordelijk voor de databases van onze klanten. Dit noemen we ook wel de kern van ons applicatielandschap. Via onze API maken we de functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een bedrijf, technisch beschikbaar voor onze klanten en Front-end Engineers. Onze klanten kunnen hierdoor zelf integreren met onze Software en onze Front-end Engineers sluiten daar de gebruikersinterface en mobiele app op aan. Het opslaan en valideren van klantdata plus al het rekenwerk is hun verantwoordelijkheid. Ze zorgen er daarnaast ook voor dat we integraties hebben met andere software.

Platform Engineering / Platform Squad PERRY (DevOps)

Platform Engineering is de plek waar development en operations bij elkaar komt (DevOps). Ze monitoren of klanten bij hun omgeving kunnen en dat de applicatie snel genoeg laadt. Ook zorgen ze voor alle tooling die nodig is voor Engineers om hun werk te doen. Denk aan het automatisch draaien van de tests die door QA zijn geschreven of het uitdelen van rechten op systemen. Verder zijn onze DevOps de Security Specialisten zoals beschreven in ons Informatiebeveiligingsbeleid en zien er op toe dat onze software en systemen veilig en up to date zijn zodat hackers geen kans maken.

‘We geloven dat een hecht en goed samenwerkend team bijdraagt aan ons succes. Daarom organiseren we regelmatig gave dingen met elkaar. Waaronder (bord)spelletjesavonden, sportieve activiteiten zoals padel en MTB-tochten of we drinken samen een pilsje in de stad.’

- Niels, Back-end Engineer

Maak alvast kennis met het team

Daniël Smidt

Chief Technical Officer

Joeri Thissen

Chapter Lead Back-end

Arjen Hoekema

Senior Back-end Engineer

Boyan Venema

Quality Assurance Engineer

Duncan de Boer

Fullstack Developer

Jelmer Haarman

Junior Fullstack Developer

Jos Medema

Back-end Developer

Kevin van der Geest

Quality Assurance Engineer

Marc van Gend

Chapter Lead Front-End

Niels van der A

Back-end Developer

Sui-Yung Cheung

Back-end Software Engineer

Yannick Stoffers

Front-end Engineer

Batul Khatib

Front-end Engineer

Arend Hummeling

DevOps Engineer

Feike Hof

Quality Assurance Engineer

Niek Schoone

Front-end Engineer

Mickey Beijer

Back-end Software Engineer

Rick Mollema

Lead DevOps

Marcel Smidtman

Front-end Engineer

'We zijn een ambitieuze club mensen. Dat heeft me ook echt wel getrokken. De mensen bij Simplicate zijn open, energiek en hebben zin om het meeste uit hun dag te halen. Het is een inspirerende omgeving. De sfeer is heel amicaal. Je kan gewoon bij iedereen aankloppen en om hulp vragen. En je krijgt enorm veel vrijheid om je eigen ideeën te ontplooien, dingen te proberen en steeds weer het beste uit jezelf te halen.'

Daniël Smidt

Chief Technical Officer

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken. 

Staat er voor jou geen droombaan tussen?

Geen probleem! We gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en interesses. Wie weet zijn we tóch een match.