Skip to content

Lead QA (Quality Assurance) Engineer - Groningen | Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandEngineering

De uitdaging


Wil jij:

 • Ons helpen om het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland te worden?

 • Bijdragen aan de groei van Simplicate waarbij jouw inbreng en expertise het verschil maakt?

 • Jezelf consistent blijven ontwikkelen en uitdagen?

 • Werken in een betrokken team waar successen worden gevierd?


4 X 'JA'? Lees dan snel verder!


Als Chapter Lead QA Engineer ben je samen met de CTO verantwoordelijk voor de visie en strategie van QA en weet je dit over te dragen aan de drie andere QA-ers. Je hebt zowel een coachende, leidinggevende als uitvoerende rol en werkt aan uiteenlopende projecten. Kortom een uitdagende functie met veel eigen inbreng waarbij je kan bijdragen aan het creëren van je eigen succes en dat van Simplicate!


Your flow to success


Jij & Simplicate

Jouw team

Jij wordt onderdeel van het Engineering team, samen met je directe Quality Assurance collega's Kevin, Feike en Boyan. Naast deze collega's zijn er nog 20(!) andere Engineering collega's die het hele Engineering team compleet maken.


Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.


Jouw werk

Als Chapter Lead QA Engineer ben je samen met de CTO verantwoordelijk voor de visie en strategie van QA en weet je dit over te dragen aan je twee andere QA collega’s. Je hebt zowel een coachende, leidinggevende als uitvoerende rol en werkt aan uiteenlopende projecten. Onze visie is dat Testers ook echt Engineer zijn die daarom processen slim weten te automatiseren en goed meedenken en adviseren naast het Exploratory Testing. Dus ook veel vóór een aanpassing in plaats van achteraf. Voor het E2E testen maken we momenteel gebruik van Playwright met TypeScript. Verder experimenteren we met BDD en TDD (Behavior Driven Development en Test Driven Development).

Alle QA-ers werken in een multidisciplinair squad: dit betekent dat ze samen met back-end en front-end engineers aan Sprint Goals werken. Sommige projecten werken we meer Kanban. De domeinen waarvoor iedere QA-er verantwoordelijk is wordt ook in productie in de gaten gehouden. Jij hebt hier een ondersteunende rol in over de Squads heen vanuit je Chapter. Daarnaast werk je veel samen met Product Management, Support en DevOps.

Samen met de CTO zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. We groeien hard, dus verwacht de komende jaren een groter team aan te sturen. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.


Wie ben jij?

Je bent betrokken, streeft naar kwaliteit, bent authentiek, betrouwbaar en je maakt dingen niet onnodig complex. Kortom, Simplicate past bij jou. Je wilt bijdragen aan het succes van Simplicate en bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast vinden we het volgende belangrijk:

 • Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk; 

 • Je houdt van automatiseren. Echt programmeren is niet nodig, maar je begrijpt de technieken van het web en schrikt er niet van om in code kleine aanpassingen te doen. Je bent comfortabel genoeg met TypeScript, DevOps pipelines en Git;

 • Je hebt ervaring met het inwerken en coachen van collega's;

 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf en je collega’s verder te ontwikkelen en weet dit om te zetten in een korte- en langetermijnstrategie;

 • Ervaring met Playwright is een pré;

 • Ervaring met DDD (Domain-Driven Design) is een pré;

 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit;


Dit krijg jij ervoor terug

Simplicate is één van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland. We werken met een ambitieus team dat samen streeft naar een succesvol product en dienstverlening, waarbij we jouw eigen inbreng ontzettend waardevol vinden!
Naast onze warme en open cultuur en onze sterke naam binnen de branche, bieden we jou ook nog het volgende:

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes;

 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit;

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops (en een eigen groei budget);

 • Een Macbook Pro, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding;

 • Een maandelijks budget in de Yourcampus app;

 • Een mooi salaris met volledig verzorgde pensioenregeling;

 • Drie kantoren om te werken: twee in Groningen en één Amsterdam. Werk je liever ook enkele dagen vanuit huis? Dan is dat uiteraard ook geen probleem.


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up met kantoren in Groningen en Amsterdam met meer dan 70 medewerkers. Met gebruiksvriendelijke CRM- en project software maken wij al sinds 2015 meer dan 1.400 dienstverleners succesvoller door de meest efficiënte flow van eerste klantcontact tot en met factuur. Onze klanten vergroten hun succes door tijdsbesparing, efficiënt werken, de juiste inzichten en gelukkigere medewerkers. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen.


Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.

Heb je vragen? Neem contact op met Welmoed Muis via welmoed.muis@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.