Skip to content

Lead Q&A (Quality Assurance) Engineer - Groningen | Amsterdam

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamEngineering

Functieomschrijving

Wil jij ons helpen om het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland te worden? We zijn opzoek naar een Lead Quality Assurance Engineer die de ontwikkeling van ons product naar het volgende level weet te brengen.

-

Wat ga jij doen als Lead Q&A Engineer?

Als Chapter Lead QA Engineer ben je samen met de Head of Engineering verantwoordelijk voor de visie en strategie van QA en weet je dit over te dragen aan je twee andere QA collega’s. Je hebt zowel een coachende, leidinggevende als uitvoerende rol en werkt aan uiteenlopende projecten.

Onze visie is dat Testers zoveel mogelijk Engineer worden en daarom processen slim weten te automatiseren en goed meedenken en adviseren. Dus vóór een aanpassing in plaats van achteraf. Voor het automatisch testen maken we momenteel gebruik van BDD en TDD (Behavior Driven Development en Test Driven Development).

De andere twee QA-ers werken in een multidisciplinair squad: dit betekent dat ze samen met back-end en front-end egineers aan Sprint Goals werken en de domeinen waarvoor ze verantwoordelijk zijn ook in productie in de gaten houden. Jij hebt hier een ondersteunende rol in over de Squads heen vanuit je Chapter. Daarnaast werk je veel samen met Product Management, Support en DevOps.

Samen met de Head of Engineering zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. We groeien hard, dus verwacht de komende jaren een groter team aan te sturen. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

-

Hier word jij onderdeel van
Wij werken hard aan Simplicate en aan onszelf. Jij wordt onderdeel van het de afdeling Engineering, bestaande uit drie multidisciplinaire squads en een chapter per discipline. Jouw werkgeluk en eigen ontwikkeling vinden wij belangrijk en krijgt de nodige aandacht. Denk aan mogelijkheden voor trainingen en cursussen. Maar ook zorgen we dat jij tijdens jouw werkweek kunt genieten van faciliteiten als een uitgebreide lunch, vers fruit, vrijmibo’s aan onze eigen tap en teamuitjes. Zodat jij kan doen, waar jij de allerbeste in bent.

Vereisten

Dit zoeken we

 • Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk. 

 • Je houdt van automatiseren. Echt programmeren is niet nodig, maar je begrijpt de technieken van het web en schrikt er niet van om in code kleine aanpassingen te doen. Daarnaast ben je comfortabel met DevOps pipelines en Git.

 • Je hebt ervaring met het inwerken en coachen van collega's.

 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf en je collega’s verder te ontwikkelen en weet dit om te zetten in een korte- en langetermijnstrategie.

 • Je wil bijdragen aan het succes van Simplicate.

 • Ervaring met DDD (Domain-Driven Design) is een pré.

 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit.

 • Je kan je vinden in onze cultuur (betrokkenheid, kwaliteit, authenticiteit, betrouwbaarheid en eenvoud).


Dit krijg je er voor terug

 • Een baan bij een van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland.

 • Een eigen inbreng in een scale-up die snel groeit.

 • Een ambitieus team dat streeft naar een succesvol product.

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes.

 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit.

 • Twee kantoren om te werken: Groningen en Amsterdam. Werk je liever ook enkele dagen vanuit huis? Dan is dat uiteraard ook geen probleem.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops (en een eigen groei budget).

 • De nieuwste MacBook Pro, een internetvergoeding en thuiswerkvergoeding.

 • Een goed salaris met volledig verzorgde pensioenregeling


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up met kantoren in Groningen en Amsterdam met meer dan 55 medewerkers. Met gebruiksvriendelijke CRM- en projectsoftware maken wij al sinds 2015 meer dan 1.300 dienstverleners succesvoller door de meest efficiënte flow van eerste klantcontact tot en met factuur. Onze klanten vergroten hun succes door tijdsbesparing, efficiënt werken, de juiste inzichten en gelukkigere medewerkers. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. 

Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen. Wij inspireren en laten onze klanten zien hoe eenvoud kan helpen, zodat zij het verschil maken.

-

Kom in contact

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.
Heb je vragen? Neem contact op met Welmoed Muis via vacatures@simplicate.nl of tel: 088-5200 500