Skip to content

Lead DevOps of SRE Engineer - Amsterdam I Groningen

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamEngineering

Functieomschrijving

Wil jij ons helpen om het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland te worden? Noem jij je een Lead DevOps, Site Reliability Engineer of Cloud Architect? Laten we in gesprek gaan om jouw rol op maat vorm te geven!

De uitdaging

Simplicate groeit als scale-up hard en het aantal klanten groeit hard mee. Ondertussen zijn wij met zo’n 60 enthousiaste collega’s, verdeeld over twee kantoren in Groningen en Amsterdam. Om onze groei door te zetten, is het van belang dat we ons product blijven verbeteren en innoveren. Veel van onze klanten gebruiken Simplicate de hele dag, het is dus van groot belang dat onze software stabiel en vlot loopt. Zo zorgen we ervoor dat onze gebruikers succesvol zijn en blijven.

Onze stip

Simplicate wil het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland worden. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen. Als expert delen wij onze kennis als het gaat om het versimpelen van de bedrijfsprocessen van onze klanten. Wij inspireren en laten onze klanten zien hoe eenvoud kan helpen, zodat zij het verschil maken.

Vereisten

Wat ga jij doen als Lead Engineer?

Als Lead DevOps/SRE Engineer werk je in het Platform Squad aan uiteenlopende projecten. Samen met je collega's help je de andere Product Squads aan de beste Developer Experience (DX). Denk aan korte feedback loops, dynamisch opspinbare omgevingen en slimme pipelines die onze kwaliteit waarborgen. Je helpt met dataverzameling om inzicht te geven in hoe performant de squads, onze infra en software stack is. 

Wat betreft infra waren we één van de eersten die jaren geleden Docker omarmden en al onze klanten draaien netjes geïsoleerd. Maar we zijn ondertussen ook weer verder. Denk aan Serverless, Kubernetes, etc. Omdat onze back-end software architectuur hard op de schop gaat krijg je de mogelijkheid hier passende infra bij te bedenken. Hierbij komt de Cloud Architect in je naar boven. Natuurlijk hoeft dat niet alleen, maar waar Product Management de andere teams van de juiste functionele input voorziet, sta jij in dit als Lead met veel ervaring aan het roer! 

Iedere sprint probeer je te leren van je successen en fouten: zo groei je als team en als individu. Samen met de Head of Engineering zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf en je teamgenoten haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.


Hier word jij onderdeel van
Wij werken hard aan Simplicate en aan onszelf. Jij wordt onderdeel van het Engineering team, bestaande uit drie multidisciplinaire squads met zowel Front-end, Backend, DevOps en QA Engineers en architecten. We proberen minstens de helft van de week op kantoor te zijn en bieden daarbij flexibele werktijden waarbij lange pauzes of thuisfocusdagen helemaal prima zijn. Jouw werkgeluk en eigen ontwikkeling vinden wij belangrijk en krijgt de nodige aandacht. Denk aan mogelijkheden voor trainingen, cursussen en het gezellig samen bezoeken van tech-events. Maar ook zorgen we dat jij tijdens jouw werkweek kunt genieten van faciliteiten als een uitgebreide lunch, vers fruit, vrijmibo’s aan onze eigen tap en teamuitjes. Zodat jij kan doen, waar jij de allerbeste in bent.


Dit zoeken we
Hopelijk geeft dit lijstje een goed idee van wat we zoeken, maar het is geen exacte wiskunde. Vind je jezelf Medior of Architect? Voor alles is ruimte en we gaan graag het gesprek met je aan.

 • Je bent goed in (Linux) systeembeheer.

 • Kubernetes en Containerization kan je dromen, Cloud Native is je niet vreemd.

 • Je hebt een mening over versiebeheer en release management.

 • Kan tooling inzetten om kwaliteit, veiligheid en de DX te verbeteren (denk Infrastructure as Code, pipelines en scans).

 • Monitoring, logging en alerting weet je doelgericht in te zetten en om te zetten tot de juiste acties.

 • Basiskennis PHP en TypeScript helpt omdat onze applicatiestack daar op draait, maar is niet noodzakelijk.

 • Ervaring met het ontwikkelen van API's, gateways en koppelen met API's van derden met REST, GraphQL en/of (g)RPC is zeker een pré.

 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.

 • Je wil bijdragen aan het succes van Simplicate, ook als de boel buiten kantooruren in de fik staat.

 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit.

 • Je kan je vinden in onze cultuur (betrokkenheid, kwaliteit, authenticiteit, betrouwbaarheid en eenvoud).


What’s in it for you?

 • Een baan bij een van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland.

 • Een eigen inbreng in een scale-up die snel groeit.

 • Een ambitieus team dat streeft naar een succesvol product.

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes.

 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit.

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops.

 • De nieuwste MacBook Pro, een thuiswerk en telefoonvergoeding.

 • Een top salaris met volledig verzorgde pensioenregeling.


Where Simplicate meets you

Ben jij "de" dikke baas die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.


Heb je vragen? Neem dan contact op met Randy Bruijntjes op telefoonnummer 06-38706167 en/of stuur een mail naar vacatures@simplicate.nl


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.