Overslaan naar content

Copywriter / Content Marketeer

Amsterdam | Groningen, Noord-Holland, NederlandMarketing

De uitdaging

Your flow to success als Copywriter / Content Marketeer

Gebruik jij je creatieve pen om écht impact te maken met content? Dan ben jij de talentvolle copywriter of content marketeer die ons snelgroeiende softwarebedrijf zoekt.

Bij Simplicate ben je meer dan een copywriter. Je maakt nieuws, inspireert ondernemers met verhalen en deelt kennis over hun bedrijfsvoering. Daarmee help je zakelijke dienstverleners om hun volle potentieel te bereiken. Als copywriter vorm je een belangrijke schakel tussen onze software en de markt. Het is jouw missie om onze doelgroepen te doorgronden. Je ontdekt welke marktuitdagingen ze ervaren en leert hoe ze onze software gebruiken. Je speelt met taalnuances tussen accountants, architecten en creative bureaus, zodat je boodschap perfect aansluit bij hun situatie. Je vertaalt complexe informatie naar aantrekkelijke, eenvoudige teksten voor onder andere e-mails, webteksten, persberichten, social media en meer.


En het leuke van allemaal? Je kunt bij Simplicate je rol zelf vormgeven. We willen samen met jou onderzoeken in welke branches of contentvormen je écht expert wilt worden, zodat jij je talent ergens voor inzet waar jij écht energie van krijgt. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwerpen van onze marketingcampagnes, brand identity en tone and voice.


Jouw nieuwe collega's
Jij wordt onderdeel van het Brand Marketing team, samen met Dorien, Femke, Daphne en Joey. Jouw andere directe collega’s Eline en Ashley werken in het Revenue Marketing team. Samen zijn wij team Marketing bij Simplicate.


Ondertussen zijn wij met meer dan 75 toffe collega’s, verdeeld over drie kantoren in Groningen en Amsterdam. Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.

Jij & Simplicate

Zo pas jij in onze workflow

 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter, of content marketeer liefst binnen de software- of technologiebranche

 • Je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau

 • Door jouw gevoel voor taal weet je onze doelgroep te inspireren en te bewegen

 • Je weet hoe je strategie vertaalt naar content, zodat dit aansluit op elke fase van de customer journey. Je weet in welke vorm je content het beste kunt aanbieden

 • Je hebt kennis van marketing & social media, maar jouw focus ligt op het produceren van content

 • Je hebt een hoge kwaliteitsstandaard en oog voor detail

 • Je bent creatief, verbindend en kunt snel schakelen

 • Je hebt goede interviewvaardigheden om feilloos de vraag achter de vraag te achterhalen

 • Je hebt passie en plezier in je werk en goed getrainde lachspieren :)

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen, vinden we het leuk om wat eerdere publicaties van jou te ontvangen. Graag ontvangen we deze bij jouw sollicitatie.


Dit krijg jij ervoor terug
We waarderen en zien elkaars talent. Daarom hebben we een warme, betrokken en open cultuur gecreëerd waarin jij je thuis voelt. Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie waarin je jouw creatieve talenten volop benut en ontwikkelt

 • Werken bij een zelfstandig, non-funded softwarebedrijf in Groningen. Omdat wij niet afhankelijk zijn van investeerders, hebben we de vrijheid om te groeien vanuit onze eigen overtuiging

 • Vier locaties om flexibel te werken: twee kantoren in Groningen, één in Amsterdam, of lekker vanuit je eigen huis

 • Dagelijks vers fruit, lunch en écht goede koffie

 • Een goed salaris met pensioenregeling

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes

 • Een Macbook, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding

 • Een eigen groeibudget per jaar, te besteden naar eigen inzicht

 • Benefits naar keuze; elke maand krijg je een kleine bijdrage via YourCampus


Over Simplicate

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up met meer dan 75 medewerkers. Wij zijn er voor alle zakelijke dienstverleners die streven naar meer succes. Wij helpen ze om hun volle potentieel te bereiken met onze sterke visie op bedrijfsvoering, krachtige CRM- en projectsoftware én onze dienstverlening. Simplicate is namelijk meer dan een softwarebedrijf; we zijn betrokken bij het succes van onze klanten en elkaar.

Die betrokkenheid ervaar je ook in onze cultuur. Wij zien en waarderen elkaars talent. Je krijgt een warm welkom en maakt deel uit van de open cultuur. Samenwerken is onze flow to success.


Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? Bepaal en creëer jouw eigen flow to success bij Simplicate. We kijken uit naar je sollicitatie! Bekijk alvast de sollicitatieprocedure, of solliciteer direct via de button.


Vragen? Vragen!
Neem contact op met Manon van der Velpen via vacatures@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken.