Skip to content

Chapter Lead QA Engineer

Amsterdam | Groningen, Noord-Holland, NederlandEngineering

De uitdaging

Jouw werk

In de functie van Chapter Lead QA Engineer, speel je een cruciale rol in het bepalen van de visie en strategie van QA, in nauwe samenwerking met de CTO. Je bent verantwoordelijk voor het overbrengen van deze visie naar je collega's binnen het QA-team. Je hebt een veelzijdige rol waarin je zowel coachend, leidinggevend als uitvoerend optreedt, en waarin je betrokken bent bij diverse projecten.


Onze Testers zijn echte Engineers, we willen daarom in staat zijn om processen op slimme wijze te automatiseren en waardevolle input te leveren door mee te denken en te adviseren, dus ook vóór er een aanpassing plaatsvindt, in plaats van enkel achteraf. Naast Exploratory Testing speelt automatisering dus een essentiële rol. Op dit moment maken we gebruik van Playwright met TypeScript voor onze end-to-end tests. Daarnaast experimenteren we met BDD en TDD (Behavior Driven Development en Test Driven Development).


Binnen ons team werken alle QA-engineers in multidisciplinaire squads, waarbij ze samenwerken met back-end en front-end engineers om de sprintdoelen te bereiken. Voor sommige projecten werken we meer volgens het Kanban-principe. Elke QA-engineer is ook verantwoordelijk voor het monitoren van specifieke domeinen binnen de productieomgeving. Daarnaast werk je nauw samen met Product Management, DevOps en Support.


Je haalt het beste uit jezelf en je team en blijft ontwikkelen. Aangezien we snel groeien, kun je de komende jaren verwachten dat je een steeds groter team zult aansturen. Dit zorgt ervoor dat je werk uitdagend en boeiend blijft, en dat is uiteindelijk het belangrijkste aspect.


Your flow to success


Jij & Simplicate

Jouw team

Jij wordt onderdeel van de Engineering afdeling en lid van een Product Squad met andere disciplines. Je directe Quality Assurance collega's zijn Kevin, Feike en Boyan, samen vormen jullie het QA Chapter. 


Naast de QA-ers zijn er 25 andere Engineering collega's die de afdeling compleet maken. Daniël, onze CTO is nauw betrokken bij je werk en helpt je in je uitvoer van je functie en ontwikkeling.

Wij voelen ons allemaal medeverantwoordelijk voor het succes van Simplicate en dat van elkaar. Onze ambitie en leergierigheid zorgen ervoor dat we ons blijven ontwikkelen. Groeien doen we dus graag. We zijn altijd geïnteresseerd en betrokken bij elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op z'n gemak voelt en zichzelf kan zijn. En als we het doen, doen we het goed en gaan we er volledig voor.


Wie ben jij? 

Je bent een betrokken persoon die streeft naar kwaliteit en authenticiteit. Je bent betrouwbaar en vermijdt onnodige complexiteit. Deze eigenschappen maken jou een geschikte match voor Simplicate. Je wilt actief bijdragen aan het succes van Simplicate en bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast hechten we belang aan de volgende aspecten:

 • Je hecht waarde aan kwaliteit en de juiste standaarden.

 • Je bent enthousiast over automatisering dus je bent niet bang om codeaanpassingen te doen. Je voelt je comfortabel met TypeScript, DevOps pipelines en Git.

 • Je hebt ervaring met het leidinggeven en coachen van collega's.

 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om zowel jezelf als je collega's verder te ontwikkelen. Je kunt dit omzetten in zowel korte- als langetermijnstrategieën.

 • Ervaring met Playwright is een pre.

 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en wilt bijdragen aan het succes van Simplicate.


Dit krijg jij ervoor terug

Simplicate is één van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland. We werken met een ambitieus team dat samen streeft naar een succesvol product en dienstverlening, waarbij we jouw eigen inbreng ontzettend waardevol vinden!
Naast onze warme en open cultuur en onze sterke naam binnen de branche, bieden we jou ook nog het volgende:

 • Een Macbook, internetvergoeding en thuiswerkvergoeding;

 • Een maandelijks budget in de Yourcampus app, voor zelf uit te zoeken perks;

 • Een hoger salaris dan de markt met volledig verzorgde pensioenregeling;

 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes;

 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit;

 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops (en een eigen groei budget);

 • Drie kantoren om te werken: twee in Groningen en één Amsterdam. Werk je graag ook dagen vanuit huis? Dan is dat uiteraard ook geen probleem.


Over Simplicate 

Simplicate is een snelgroeiende software scale-up met kantoren in Groningen en Amsterdam met meer dan 70 medewerkers. Met gebruiksvriendelijke CRM- en project software maken wij al sinds 2015 meer dan 1.400 dienstverleners succesvoller door de meest efficiënte flow van eerste klantcontact tot en met factuur. Onze klanten vergroten hun succes door tijdsbesparing, efficiënt werken, de juiste inzichten en gelukkigere medewerkers. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen.


Kom in contact!

Ben jij de nieuwe Simplicater die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.

Heb je vragen? Neem contact op met Welmoed Muis via vacatures@simplicate.nl of tel: 088 520 0500.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Zo gaat ons sollicitatieproces

Solliciteren

Heb je een interessante vacature gezien? Solliciteer direct met je cv en een motivatiebrief

Kennismaken

We willen je graag persoonlijk leren kennen en meer horen over je doelen en ambities. Ook delen we graag informatie over de functie en Simplicate, zodat we een duidelijk beeld hebben van wat we elkaar kunnen bieden!

Vervolggesprek / Businesscase

Tijdens een vervolggesprek komen we graag meer te weten over jouw werkmentaliteit en over jouw kennis en talenten. Dit doen we aan de hand van een verdiepend gesprek of een business case.

Aanbod

Gefeliciteerd! Wij zijn enthousiast en doen je graag een aanbod. Nu is het tijd om jouw beslissing te maken. We nemen contact met je op om ons aanbod met je te delen en te bespreken.