Skip to content

Chapter Lead Back-end (PHP) - Groningen I Amsterdam

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamEngineering

Functieomschrijving

Wil jij ons helpen om het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland te worden?

We zijn op zoek naar een Chapter Lead Back-end of Senior Software Engineer met lead ambities. Een dedicated collega die het team en ons product Simplicate naar het volgende level weet te brengen.


De uitdaging

Simplicate groeit als scale-up hard en het aantal klanten groeit hard mee. Ondertussen zijn wij met 70 enthousiaste collega’s, verdeeld over twee kantoren in Groningen en Amsterdam. Om onze groei door te zetten, is het van belang dat we ons product blijven verbeteren en innoveren. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten succesvol zijn en blijven.


Onze stip

Simplicate wil het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland worden. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen. Als expert delen wij onze kennis als het gaat om het versimpelen van de bedrijfsprocessen van onze klanten. Wij inspireren en laten onze klanten zien hoe eenvoud kan helpen, zodat zij het verschil maken.

Vereisten

Wat ga jij doen als Chapter Lead Back-end?

Als Software Engineer met people skills werk je ten eerste in je vaste squad aan uiteenlopende projecten. Samen met je collega-engineers breng je nieuwe features of refactors naar de finish. Product Management voorziet je team van de juiste functionele input, maar vanaf daar neem je het over met je team en kom je met een geweldig resultaat. Ten tweede zit je het Back-end Chapter voor en begeleid je de Back-enders in hun ontwikkeling. Je zal leidinggevende worden van junior en mediors waarin je nauw samenwerkt en ondersteund wordt door de Head of Engineering. We maken gebruik van Learned met duidelijke functieprofielen, een salarishuis en CliftonStrengths om op basis van talenten en positiviteit te coachen.

Je basis product squad is multidisciplinair: dit betekent dat je met back-end en front-end engineers samen aan Sprint Goals werkt. Alles wat je oplevert, wordt uitvoerig getest door een QA Engineer. Samen met je collega's maak je duidelijke afspraken over gebruikte patterns, code style, unit testing etc. Daarmee zorg je voor software die stabiel, snel, veilig en dus van hoge kwaliteit is. Het is belangrijk dat je communicatief bent, want we werken nauw samen met de business op basis van Domain Driven Design en workshops zoals Event Storming.

Je werkt in sprints van drie weken (legacy) en/of Kanban met wekelijke iteraties (nieuwe architectuur). Iedere sprint probeer je te leren van je successen en fouten: zo groei je als team en als individu. Samen met de Head of Engineering zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

-

Hier word jij onderdeel van
Wij werken hard aan Simplicate en aan onszelf. Jij wordt onderdeel van het Engineering team, bestaande uit drie multidisciplinaire squads met zowel Front-end Engineers als Back-end Engineers en een QA Engineer. Jouw werkgeluk en eigen ontwikkeling vinden wij belangrijk en krijgt de nodige aandacht. Denk aan mogelijkheden voor trainingen en cursussen. Maar ook zorgen we dat jij tijdens jouw werkweek kunt genieten van faciliteiten als een uitgebreide lunch, vers fruit, vrijmibo’s aan onze eigen tap en teamuitjes. Zodat jij kan doen, waar jij de allerbeste in bent.


Dit zoeken we

 • Je ontwikkelt voornamelijk in PHP op basis van DDD. Frameworks zien we als implementatiedetail.
 • Je werkt graag objectgeoriënteerd en maakt daarbij gebruik van de juiste design patterns.
 • Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk en het schrijven van goede (unit-) tests is voor jou geen probleem.
 • Je bent een empathische coachend leider die zich niet boven zijn collega's plaatst.
 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je wil bijdragen aan het succes van Simplicate.
 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit.
 • Je kan je vinden in onze cultuur (betrokkenheid, kwaliteit, authenticiteit, betrouwbaarheid en eenvoud).


What’s in it for you?

 • Een baan bij een van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland.
 • Een eigen inbreng in een scale-up die snel groeit.
 • Een ambitieus team dat streeft naar een succesvol product.
 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes.
 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit.
 • Twee kantoren om te werken: Groningen en Amsterdam.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops.
 • De nieuwste MacBook Pro en een telefoonvergoeding.
 • Een goed salaris met volledig verzorgde pensioenregeling.


Where Simplicate meets you

Ben jij "de" dikke baas die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.


Heb je vragen? Neem dan contact op met Randy Bruijntjes op telefoonnummer 06-38706167 en/of stuur een mail naar vacatures@simplicate.nl


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.of

Apply with Indeed onbeschikbaar