Backend Software Engineer - Groningen | Amsterdam (32-40 uur)

  • Development
  • Amsterdam, Nederland

Backend Software Engineer - Groningen | Amsterdam (32-40 uur)

Omschrijving

Wij zijn Simplicate: innovators die complexe bedrijfsprocessen eenvoudig maken. En met succes, want volgens de Deloitte Technology Fast 50 behoren wij tot de snelst groeiende techbedrijven in Nederland. Met onze software optimaliseren we processen voor honderden bureaus in de creatieve sector, media, architectuur en accountancy. Zodat zij door kunnen gaan met waar ze de beste in zijn: ondernemen, creëren en groeien. Oh, en hadden we al gezegd dat de meest toonaangevende bedrijven uit die branches met Simplicate werken?

-

Dagelijks werken we met verschillende development teams aan Simplicate. Door continu te innoveren zijn en blijven we de beste aanbieder van software voor bedrijfsvoering. Zowel op technisch vlak, maar ook op het gebied van gebruikersgemak. In de Champions League spelen noemen we dat. We zijn nu op zoek naar uitbreiding van onze selectie.

-

De functie

Als Backend Software Engineer werk je in je vaste SCRUM-team aan uiteenlopende projecten. Samen met je collega developers breng je nieuwe features of refactors naar de finish. Product Management voorziet je team van de juiste functionele input, maar vanaf daar neem je het over met je team en kom je met een geweldig resultaat.

-

Je team is multidisciplinair: dit betekent dat je met backend en front-end developers samen aan je Sprint Goals werkt. Alles wat je oplevert wordt uitvoerig getest door een Software Tester. Samen met je collega's maak je duidelijke afspraken over gebruikte patterns, code style, unit testing etc. Daarmee zorg je voor software die stabiel, snel, veilig en dus van hoge kwaliteit is.

-

Je werkt in sprints van twee weken en in die iteraties werk je aan grotere projecten (epics) of kleinere Product Improvements waarmee je onze klanten echt blij maakt en helpt met hun dagelijkse werkzaamheden. Iedere sprint probeer je te leren van je successen en fouten: zo groei je als team en als individu.

-

Samen met je Lead zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Vereisten

De stack

Je ontwikkelt voornamelijk in PHP. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van bekende frameworks (Yii en Laravel), MySQL, Redis, en allerlei andere gave technieken. Je werkt graag objectgeoriënteerd en maakt daarbij gebruik van de juiste design patterns. Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk en het schrijven van goede (unit-) tests is voor jou geen probleem. Ervaring met het ontwikkelen van API's en koppelen met API's van derden, en met REST, GraphQL en Guzzle is zeker een pré.

Staat er iets tussen dat je nog niet of niet zo goed kent? Geen probleem. Natuurlijk helpen we je jezelf verder te ontwikkelen. Ongetwijfeld zijn er ook een hoop dingen die wij van jou kunnen leren!

-

Wat we bieden

  • Veel ruimte voor innovatie en persoonlijke ontwikkeling

  • Een verantwoordelijke functie waar je veel vrijheid krijgt om je werk te doen zoals jij dat het prettigst vindt

  • Voldoende budget om opleidingen en trainingen te volgen en naar conferences toe te gaan die je interessant vindt

  • Dagelijks een gezonde lunch verzorgd door Simplicate

  • Een volledig door Simplicate betaalde pensioenregeling

  • Leuke activiteiten (squash, padel, etc.) met collega’s en gezellige vrijmibo’s aan onze eigen bar

  • Een prettige werkplek en een laptop naar keuze: aan het materiaal mag het niet liggen

-

Werken bij Simplicate

Bij Simplicate hechten we veel waarde aan het beste in elkaar naar boven halen. Er heerst een informele sfeer. Je collega’s zijn intelligent en ambitieus en nemen geen genoegen met middelmatigheid.

-

We werken vanuit onze kantoren in Amsterdam en Groningen en als je wilt (deels) vanuit huis. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het vieren van ons succes door regelmatig met elkaar te borrelen of een hapje te eten. We houden elkaar op de hoogte van onze successen tijdens onze maandmeetings met het hele bedrijf.

-

Klinkt deze functie je als muziek in de oren? Neem dan contact op met Welmoed Muis voor een kennismaking.
Welmoed Muis (People & Culture) - vacatures@simplicate.nl - 088 5200 500