Skip to content

Back-end Software Engineer - Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandEngineering

De uitdaging

We zijn op zoek naar een Back-end software engineer voor ons Development team. Een dedicated collega die met het team het product Simplicate naar het volgende level weet te brengen.


De uitdaging

Simplicate groeit als scale-up hard en het aantal klanten groeit hard mee. Ondertussen zijn wij met 70 enthousiaste collega’s, verdeeld over twee kantoren in Groningen en Amsterdam. Om onze groei door te zetten, is het van belang dat we ons product blijven verbeteren en innoveren. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten succesvol zijn en blijven.


Onze stip

Simplicate wil het meest toonaangevende softwarebedrijf van Nederland worden. Innovatie en continue ontwikkeling drijft onze groei, producten en mensen. Wij zijn altijd samen in beweging om zo tot een betere versie van onszelf te komen. Als expert delen wij onze kennis als het gaat om het versimpelen van de bedrijfsprocessen van onze klanten. Wij inspireren en laten onze klanten zien hoe eenvoud kan helpen, zodat zij het verschil maken.

Jij & Simplicate

Wat ga jij doen als Back-end software engineer?

Als Back-end Software Engineer werk je in je vaste team aan uiteenlopende projecten. Samen met je collega-developers breng je nieuwe features of refactors naar de finish. Product Management voorziet je team van de juiste functionele input, maar vanaf daar neem je het over met je team en kom je met een geweldig resultaat.

Je team is multidisciplinair: dit betekent dat je met back-end en front-end developers samen aan je Sprint Goals werkt. Alles wat je oplevert, wordt uitvoerig getest door een Test Engineer. Samen met je collega's maak je duidelijke afspraken over gebruikte patterns, code style, unit testing etc. Daarmee zorg je voor software die stabiel, snel, veilig en dus van hoge kwaliteit is.

Je werkt in sprints van drie weken en in die iteraties werk je aan grotere projecten (epics) of kleinere Product Improvements waarmee je onze klanten echt blij maakt en helpt met hun dagelijkse werkzaamheden. Iedere sprint probeer je te leren van je successen en fouten: zo groei je als team en als individu.

Samen met je Lead zorg je ervoor dat je steeds het beste uit jezelf haalt en je jezelf in razendsnel tempo ontwikkelt. Zo blijft je werk uitdagend en leuk: en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

-

Hier word jij onderdeel van
Wij werken hard aan Simplicate en aan onszelf. Jij wordt onderdeel van het Development team, bestaande uit drie multidisciplinaire teams met zowel Front-end Engineers als Back-end Engineers en een Test Engineer. Jouw werkgeluk en eigen ontwikkeling vinden wij belangrijk en krijgt de nodige aandacht. Denk aan mogelijkheden voor trainingen en cursussen. Maar ook zorgen we dat jij tijdens jouw werkweek kunt genieten van faciliteiten als een uitgebreide lunch, vers fruit, vrijmibo’s aan onze eigen tap en teamuitjes. Zodat jij kan doen, waar jij de allerbeste in bent.Dit zoeken we

 • Je ontwikkelt voornamelijk in PHP. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van bekende frameworks (Yii en Laravel), MySQL, Redis, en allerlei andere gave technieken.
 • Je werkt graag objectgeoriënteerd en maakt daarbij gebruik van de juiste design patterns.
 • Je vindt kwaliteit en de juiste standaarden belangrijk en het schrijven van goede (unit-) tests is voor jou geen probleem.
 • Ervaring met het ontwikkelen van API's en koppelen met API's van derden, en met REST, GraphQL en Guzzle is zeker een pré.
 • Je bent voortdurend op zoek naar manieren om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je wil bijdragen aan het succes van Simplicate.
 • Je bent enthousiast, proactief, ambitieus en je hebt een winnaarsmentaliteit.
 • Je kan je vinden in onze cultuur (betrokkenheid, kwaliteit, authenticiteit, betrouwbaarheid en eenvoud).


What’s in it for you?

 • Een baan bij een van de snelst groeiende B2B softwarebedrijven van Nederland.
 • Een eigen inbreng in een scale-up die snel groeit.
 • Een ambitieus team dat streeft naar een succesvol product.
 • Tijd voor gezelligheid door vrijmibo’s, feestjes en teamuitjes.
 • Een heerlijke gezonde lunch, goede koffie en vers fruit.
 • Twee kantoren om te werken: Groningen en Amsterdam.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleidingen en workshops.
 • De nieuwste MacBook Pro en een telefoonvergoeding.
 • Een goed salaris met volledig verzorgde pensioenregeling.


Where Simplicate meets you


Ben jij de Simplicater die wij zoeken? En sleep jij liever vandaag dan morgen deze droombaan binnen? Solliciteer dan via de button.


Heb je vragen? Neem dan contact op met Welmoed Muis op telefoonnummer 088-5200 500 en/of stuur een mail naar vacatures@simplicate.nl.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend. Voor deze vacature zijn wij uitsluitend op zoek naar kandidaten die direct in dienst willen treden bij Simplicate.
of

Apply with Indeed onbeschikbaar